Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Freixinet-Su-Freixinet

Freixinet

Sortim de Freixinet en direcció a Su i a un centenar de metres girem a la dreta passant per Cal Cardona, Cal Barrera, Cal Sunyer i els Erables. Seguim el camí principal i agafem la bifurcació cap a la dreta, on farem un pujadoret. Al capdamunt trenquem a l’esquerra cap a cal Farot.

Travessem la casa pel mig de l’era i agafem un camí que es poc transitat i costa de veure però hi trobem les ruïnes d’antigues cases. Seguim recte trepitjant codineres fins arribar a una nova bifurcació. Anem a la dreta vorejant un camp, i seguim a l’esquerra vorejant-ne un altre fins arribar a la Casanova.

Passem la Casanova mantenint-nos a l’esquerra seguint el camí principal que ens duu a la carretera Freixinet – Su.

Quan sortim a la carretera marxem a la dreta direcció Su, a un centenar escàs de metres trobem el trencant: Panissa, Rabassa, Peguera. Just a l’entrar al trencant agafem a mà esquerra al costat d’un campet, un camí que ens porta per “vaca morta”, direcció a Santdiumenge .

Trobem una bifurcació i agafem el camí que va cap a la dreta, veient Santdiumenge. El camí passa entremig de dos camps convertint-se gairebé en un corriol.

Quan passem per sota Santdiumenge trobem diversos camins. Agafem el de la dreta, vorejant l’obaga que ens porta a uns camps. Seguint el camí passem per entremig dels camps, direcció Cal Rabassa.

Just a Cal Rabassa anem a la dreta per camí esfaltat, i passem pel costat d’un pou.

A uns 200 metres del pou ens desviem a l’esquerra, on trobarem un cobert. Després de passar la rasa i l’hort anem a la dreta en direcció Freixinet.

Trobem una nova cruïlla i agafem el camí cap a l’esquerra, direcció cal Taup. Abans d’arribar-hi, just a l’entrada on hi ha unes pedres grans, tombem esquerra amunt i recte passant pel costat del camp fins arribar a un camí. Seguim camí amunt fins arribar a un altre camp, vorejant-lo per la dreta. Sortim del camp i, una mica mes endavant, a mà dreta trobem la Font de la Mina. Tornem enrere i agafem el camí descendent cap a la dreta fins que trobem un cobert de palla i un tancat de vaques.

Ara ja som al collet de Sentor i anem dreta avall cap a Bolsegura. Passem la casa Bolsegura i sortim a la carretera. Enfilem dreta amunt i ja tornem a ser a Freixinet.