Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

V Fira de la Mel - 28 - 29 -Març 2020

IMG_1024.JPG

La Fira de la Mel es basa amb tres directrius dins les que ens movem. La primera la de la mel, un producte tan natural com genuí, cada vegada més habitual a les nostres contrades i que hem d’ajudar a preservar, conèixer i fer que sigui un element clau en molts aspectes de la nostra vida tot preservant i protegint les abelles. Hi ha referències, al nostre País, de la recol·lecció de la mel, 5-6000 anys enrere. Una cosa antiga, nostra, mediterrània! Cultura! Posem-la en valor!

Hi ha pocs animals més importants per la vida, pels ecosistemes, que les abelles. Sense nosaltres, seguiria el món. Sense elles, no. La pol·linització, la producció en depèn.

En segon lloc donar a conèixer el Miracle i Riner, també, a través d’una fira i fer que quan es parli de la Mel  es pensi en el nostre municipi. Això voldrà dir que es pensa en un municipi que creu en el medi ambient, que creu en els productes naturals i de la terra, que vol donar-se a conèixer i que és un municipi viu, dinàmic i que creu en els seus propis recursos.

I en tercer lloc, demostrar que amb pocs recursos econòmics, però amb molta il·lusió, suma d’esforços i col·laboració de molts rinerencs i rinerenques podem tirar endavant una fira que és un reflex de Riner, una fira que ens l’hem de sentir de totes i tots i que esperem que sigui del vostre interès.

Va néixer al primer diumege d’abril de 2016 amb unes 20 parades i una exposició. Dos anys després ja passem cap a la quarantena de parades totes amb algun producte relacionat amb la mel i les abelles,  una exposició d’eines antigues del món apícola, una exposició de fotografies antigues, un concurs de dibuixos organitzat conjuntament amb el municipi d’arnes i l’associació catalana d’amics de les abelles, la implicació en l’apartat gastronòmic dels quatre restaurants del municipi, els engalonaments fets  a través de cursos de manualitats o individualment per a engalonar la fira, la jornada tècnica del dissabte i també, enguany, l’entrega del guardó l’abella rinerenca. En tres anys hem augmentat un 50% el nombre de parades, en un 75% el nombre d’exposicions i ja s’ha consolidat la jornada tècnica del dissabte. Uns números que demostren l’evolució de l’esdeveniment i que ens marquen un llarg camí ple d’oportunitats.

I tot, a l’entorn d’un producte tant natural i genuí com és la mel i les abelles. Un producte que porta implicat en ell el medi ambient, la cultura, la sostenibilitat, la defensa de les abelles, les nostres arrels, uns valors que a Riner ens hi sentim plenament identificats i ens agrada emmirallar-nos.

Sense estendre’ns més,  us convidem a venir i gaudir de la fira tot desitjant que sigui del vostre grat. Esperem que us hi sentiu bé tot vivint un diumenge diferent a Riner envoltats d’un meravellós patrimoni com és el del Miracle, i aquest dia, endolcit per la mel.