Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xavier Castellana, de nou al Senat

DIUMENGE 28 ABRIL 2019

El rinerenc Xavier Castellana, que es presentava per ERC a les eleccions generals al Senat, repetirà els propers quatre anys a aquesta cambra de representació. Castellana, que ja havia portat representació rinerenca els passats quatre anys a Madrid, va ser el més votat al municipi, amb 87 vots, el 52,1% del total. El van seguir dos representants més d’ERC i tres de JxCAT. Els dos partits van obtenir entre una quarantena i una vuitantena de vots per representants. Els partits més votats després van ser Ciutadans i Front Republicà amb 10 vots per representant. També van ser votats representants del PP, PSC, ECP-Guanyem el canvi, PACMA, VOX, Recortes Cero-GV i PUM+J.

 Mentre ERC s’imposava a les eleccions del Senat, al Congrés ho feia JxCat, amb 64 vots, gairebé el 37% del total. El seguia ERC amb 55 vots, Front Republicà amb 14, PSC amb 9, ECP-Guanyem el canvi i PP amb 8, Cs amb 6 i finalment VOX amb 2 vots.

 Ambdues eleccions, que es van celebrar el 28 d’abril, van tenir una alta participació, 174 vots de 207, un 84,06%. Només 1 vot nul i 7 en blanc pel que fa al Congrés i 7 nuls i 3 en blanc al Senat.

 

 

 

 

Document Actions