Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Romeria i calçotada al Miracle

DIMECRES 01 MAIG 2019

 El dia 1 de maig, mantenint la tradició de les diferents romeries que anaven caminant al Miracle, nombrosos grups de caminadors vinguts d’Ardèvol i Freixinet conserven any rere any aquest costum, arribant al Miracle a l’hora de la missa.

La caminada des de Freixinet, per tercer any, va ser organitzada pel jovent de Riner. Enguany la ruta va ser Freixinet - la Casanova - cal Rabassa - carretera vella de Su - la Carral- el Miracle.

En sortir de missa, el fum de coure els calçots ja omplia la plaça. Aquest any, per les mesures de prevenció d’incendis, el foc per coure el dinar (que consistia en calçots i carn i botifarra a la brasa) es va encendre al costat de les voltes de la Casa Gran. Els calçots es van coure amb una nova tècnica: enfilats amb un filferro i posats sobre el foc dels bidons. El resultat va ser magnífic! Van quedar uns calçots molt ben cuits i boníssims. I, amb la deliciosa salsa que sempre prepara la Imma, n’hi havia per llepar-se’n els dits.

De nou, el dinar va ser a la Sala Gran i es va allargar fins ben entrada la tarda, entre llargues converses i bon ambient.

Document Actions