Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Riner acull una exposició d'obres fotogràfiques

DIVENDRES 02 AGOST 2019

Del 2 d’agost fins al 15 de setembre, es va poder visitar l’exposició d’obres fotogràfiques anomenada “L’esplendor”, de la rinerenca i artista Verónica Heusch.

Són fotografies de l’aigua als rius Cardener i Aigua d’Ora. Una de les fotografies és del tram rinerenc del riu Cardener.

Aquestes obres han estat exposades per tot Europa. La Sala Gran del Miracle de Riner va tenir l’honor de ser el primer lloc on es van exposar al nostre territori.

 L’exposició s’ha pogut veure, entre els anys 2016 i 2018, a fires internacionals d’art contemporani i diferents exposicions:

 Luxembourg ART FAIR (30 novembre-3 desembre).​

  • Milan Affordable ART FAIR (9 febrer-12 febrer)​
  • KÖLNER liste 2017 fair for contemporary art (28-30 abril)​.
  • Màlaga ART FAIR (30 juny-2 juliol).​
  • Donostiartean International Art Night Market 2017 (20-23 juliol).
  • Galeria AR51 (Toledo) (7-29 de setembre). ​
  • Le Salon (Barcelona) (15 desembre-10 gener 2018).​
  • ART3F PARIS International Contemporary Art fair (26-29 gener 2018)​.
  • GALERIA ABARTIUM "Colectiva Contemporánea" (17 març-9 abril 2018). Barcelona.​
  • XXVIII MOSTRA INTERNACIONAL D’ART CONTEMPORANI "CASTELL DE MONTESQUIU" (juny 2018).

 INTRODUCCIÓ A L’OBRA

“El poder de l’oblit és més constructiu que el poder de la memòria.” (V. Heusch).

Quan veiem per primera vegada l’obra fotogràfica de la Verònica Heusch, el primer dubte que ens assalta és si es tracta d’una obra pictòrica o fotogràfica. La realitat és que aquests dos estils conviuen, de manera expressa i precisa, en l’execució i consecució al llarg de tota la seva obra. Tot i que a nivell tècnic i conceptual es tracta d’una obra estrictament fotogràfica, aconsegueix provocar a l’espectador una mescla de desconcert, sorpresa i atracció inevitable.

Entre els elements avantguardistes que podem reconèixer en el seu treball s’hi troba un maneig totalment inusual de la tècnica fotogràfica, buscant deliberadament trencar els límits de la realitat a través d’un desordre dels paràmetres creatius, la necessitat vital de què certes coses no són el que semblen que són, i es converteix en un instrument de poder que arrasa amb tota lògica, temps i espai, mostrant una altra realitat possible. La seva obra ens presenta un món de llum, textura i colors fascinants que converteixen tot el que la lent veu en una manifestació de llibertat visible i d’expressió possible, i que altera en cada execució el plantejament i l’estructura de cada presa sense perdre de vista la seva dualitat harmònica.

Com a premissa fonamental percebem constantment que les seves obres són dues forces fonamentals i oposades però complementàries, sense oblidar que cada objectiu i cada cosa posseeix el seu propi complement, del que depèn per a la seva existència, que a la vegada existeix dins de si mateix.

Verónica Heusch dona un pas més, valent-se de la tècnica Macro, per demostrar, sense utilitzar el recurs del retoc digital excepte la utilització del negatiu original en alguns casos, que la fotografia pot ser un mitjà autònom en si mateix que reinventa constantment les seves pròpies lleis, on res existeix en estat pur ni tampoc en absoluta quietud, sinó en una contínua transformació.

Sens dubte, en contemplar les seves fotografies, podem parlar d’un estil propi, únic i innovador que trenca les fronteres de l’estrictament fotogràfic. De les forces naturals i de la seva imaginació en surt una nova forma d’expressió capaç d’esculpir la llum i portar-la a una infinitat de combinacions possibles en les que ones lluminoses i mecàniques s’estenen a l’aigua formant una obra plàstica única i irrepetible.

 

 Per a més informació: www.veronicaheusch.com.

 

 

 

 

 

Document Actions