Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RINER ACULL LA PRIMERA FIRA DE NADAL

Té lloc aquest dilluns al santuari del Miracle i acull la degustació i venda de productes procedents dels micropobles de Catalunya

DILLUNS 06 DESEMBRE 2021

El municipi de Riner (el Solsonès), acull aquest dilluns la primera edició de la Fira de Nadal, una iniciativa que té com a principal singularitat el fet que tota l’oferta que s’hi pot trobar procedeix de productors de micropobles. Les 15 parades existents, principalment de productes alimentaris artesans i de proximitat, estan instal·lades a la Casa Gran del Santuari del Miracle. La fira, que obre les portes de 10.00 a 14 i de 16 a 19 h, ha comptat amb col·laboració de Diputació de Lleida, qui ha aportat un ajut en el marc del programa de subvencions d’enguany a entitats locals de les comarques de Lleida per a l’organització d’activitats firals. 

Joan Solà, alcalde de Riner, explica que la fira ha nascut amb la doble finalitat “d’organitzar una activitat relacionada amb el Nadal, aprofitant la proximitat de dates i aprofitant també un pont festiu que es presta a moure’s pel territori, d’una banda, i de promocionar els productors dels micropobles, de l’altra”. I encara incideix en un tercer objectiu: “donar a conèixer els recentment remodelats edifici de la Casa Gran i espais exteriors del Santuari del Miracle”. 

La fira acollirà una sèrie d’activitats paral·leles, com un tast guiat d’oli i degustacions de vermut i d’altres productes de proximitat, o un taller sobre els micropobles adreçat als infants. 

Igualment, per la tarda s’inaugurarà l’exposició “Escriptors, amics” i tindrà lloc la presentació del llibre “Repoblem”, de Ton Lloret. Els visitants podran gaudir també durant tot el dia de les exposicions de postals antigues de Nadal, tions i pessebres. 

Entre els productes que es podran trobar a la primera edició de la Fira de Nadal de Riner —tots procedents de micropobles— tenim bolets, cervesa, conserves, decoració nadalenca, embotits, formatges, herbes remeieres, mel, olis, pa, plantes decoratives, sabons, sake i vi. 

Aquesta és la segona fira organitzada pel municipi solsonenc, després que l’any 2016 posés en marxa la Fira de la Mel, també al Santuari del Miracle. La Fira de la Mel se centra exclusivament en aquest producte, ja que tota l’oferta de les diferents parades i les activitats que s’hi organitzen estan relacionades amb la cultura apícola.