Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RINER ACULL l’EXPOSICIÓ ITINERANT “ELS ARTISTES VAN AMB TRACTOR”

La Casa Gran del Santuari del Miracle (el Riner) acull fins al dia 22 març l’exposició “Els artistes van amb tractor”, de la fotògrafa Sara Boldú, una col·lecció artística d’imatges aèries fetes des d’un dron dels paisatges de les Garrigues amb els agricultors treballant els camps.

DIJOUS 17 MARÇ 2022

L’exposició itinerant, organitzada per l’Associació de Micropobles de Catalunya, és un homenatge a l’agricultura des d’un punt de vista artístic, visual i poètic, que mostra com feines agrícoles com llaurar, veremar, segar, esporgar, podar i collir són feines que, quan s’observen des del cel, es converteixen en art.

Sobre el perquè del seu treball, l’artista garriguenca explica que “tot i que jo visc a Barcelona, els meus avantpassats eren pagesos i el món de la pagesia sempre ha estat molt present en la meva vida”. 

“Tenia moltes ganes de descobrir com es veien els camps des del pla zenital”, comenta Bordú, “però quan vaig aixecar el dron i vaig agafar les primeres imatges, vaig quedar al·lucinada en comprovar que el tractorista llaurava en forma de trena, creant un disseny espectacular, i això em va motivar a continuar i a descobrir més coses des de l’aire”.  

Cal recordar que el muntatge “Els artistes van amb tractor” va guanyar el 2020 el premi especial al millor reportatge del 31è Premi Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, guardó convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.