Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RINER ACULL EL DESEMBRE UN TALLER DE BENESTAR I MINDFULNESS I UNA SESSIÓ INFANTIL DE CONTES

Tindran lloc a Freixinet en el marc del programa “Igualtat i diversitat 2022”, un projecte que té el finançament de la Diputació de Lleida

Logotip Diputació de Lleida
Logotip Diputació de Lleida

DISSABTE 10 DESEMBRE 2022

L’Ajuntament de Riner portarà a terme aquest desembre un taller pràctic de benestar i mindfulness i una sessió de contes per a infants, dues activitats destinades a combatre les desigualtats de gènere i els estereotips sexistes. El taller, adreçat a les dones del municipi, tindrà lloc el 17 de desembre, a les 17.00 h, al Local Social de Freixinet, mentre que la sessió de contes, dirigida a un públic familiar, es farà també a Freixinet el matí del dia 21 de desembre.

 

Ambdós iniciatives s’emmarquen en el programa de subvencions de la Diputació de Lleida als ajuntaments de la demarcació de Lleida en l’àmbit de la promoció de les polítiques d’igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i dels drets de no discriminació de les persones LGTBI 2022. 

 

El taller Dones, Salut i Qualitat de Vida (Taller pràctic de Benestar i Mindfulness) serà impartit per les especialistes M. Pilar Casas i Mireia Canudas amb l’objectiu de portar consciència al benestar amb curiositat i amabilitat. A través d’una iniciació al mindfulness, s’ensenyarà a les participants que la respiració conscient és l’element principal de l’atenció plena i un recurs intern que permet comprendre i prevenir l’estrès.

 

Quant a la sessió de contes infantils, el grup Vivim del Cuentu desenvoluparà una sèrie de “contes desexplicats”, plantejats per despertar la curiositat amb relats originals i alternatius, fent reflexionar i replantejar valors, tot desenvolupant l’esperit crític. La idea és “donar la volta els contes tradicionals amb protagonistes com una caputxeta forçuda, una rateta lectora o un patufet gegant, una invitació a qüestionar-nos els estereotips de gènere per viure més lliures i feliços”.

 

Vivim del Cuentu és un grup de 8 rondallaires creat l’any 2006 “per tal de fer arribar els contes i fer volar la imaginació a petits i grans d’arreu del país”.

 

Riner, 10 de desembre de 2022