Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunió de treball de Munixic a Riner

DIVENDRES 22 FEBRER 2019

 El passat 22 de febrer, la llavors directora general de Joventut de Catalunya, la Sra. Norma Pujol, va realitzar una àmplia visita de treball dinant a Riner amb l’Associació Munixic (de la qual Riner és un membre fundador i actiu, que treballa per canviar la realitat dels joves en els municipis rurals) i també va visitar el nostre Ajuntament per conèixer les seves instal·lacions, rebre el guardó rinerenc i signar en el llibre d’honor. La Sra. Pujol i el seu equip van visitar Riner com a part d’una agenda més general al Solsonès per a, entre d’altres importants compromisos, inaugurar l’Oficina Jove de la comarca.

Els representants de Munixic, Sebastià Mata, alcalde de Maldà, Jordi Verdú, regidor de Joventut de Corbins i Magaly Castañeda com a regidora de Joventut de Riner, van realitzar una reunió prèvia de treball al Miracle per presentar una sèrie de propostes concretes per tal de debatre-les durant el dinar. El dinar, que va ser molt elogiat pels assistents per la seva qualitat, va resultar molt productiu: es van recollir idees, es van intercanviar visions i necessitats i es van acordar també línies de treball conjuntes per a treballs futurs.

Com a municipi Munixic acollidor d’aquesta jornada de treball intens, el nostre alcalde, Joan Solà, va participar activament a la taula junt amb Neus Ramellat, coordinadora de l’Oficina Jove del Solsonès, Esperança Casas, coordinadora territorial de Joventut a Lleida, i Sergi González i Víctor Saló, tècnics de Joventut de la Coordinació Territorial de Joventut de Lleida i principal suport del moviment Munixic. El suport i la comprensió per part de les autoritats de la Direcció General de Joventut i en general de tots els presents cap als problemes i les oportunitats expressats, presents als nostres municipis “xics”, van ser remarcables. Durant la reunió, els assistents es van mostrar molt oberts, crítics i amb propostes respecte a les tres línies que Munixic considera bàsiques per millorar la realitat actual del jovent a les àrees rurals, innovar i donar suport al seu projecte de vida amb qualitat  i promoure també el repoblament: arrelament, habitatge i formació/treball.

Posteriorment, i tot i que la reunió s’havia prolongat, la directora no va voler perdre’s la visita al nostre ajuntament abans de continuar cap a Solsona. Allà, durant la inauguració de l’Oficina Jove, Munixic va fer una presentació de les seves bases de lluita i treball, esmentant Riner com a municipi que encapçala aquest moviment a les comarques del nord de Lleida.

Al llibre d’honor de Riner, hi va deixar escrites les següents paraules:

“Ha sigut tot un plaer ser avui a Riner, on he tingut una càlida i propera rebuda i on he pogut comprovar la passió que l’Ajuntament de Riner poseu en treballar pel vostre poble, per les persones i, sobretot, per garantir igualtat d’oportunitats per els i les joves. Us encoratjo a seguir treballant per l’arrelament i el sentiment de pertinença en aquest territori tan valuós pel país i que demostra la riquesa i diversitat del mateix.

Gràcies per la feina feta, per la que feu i, de ben segur, seguireu fent. Endavant i molta força!”.