Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

OBRES DE RESTAURACIÓ DE DIVERSOS ESPAIS DE LA CASA GRAN DEL MIRACLE

La consolidació estructural del forjat de la part sud de l’edifici i la restauració dels espais del foc de rotllo i la planta baixa han estat possibles gràcies a l’ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

DIMARTS 12 DESEMBRE 2023

L’Ajuntament de Riner ha portat a terme les obres de consolidació i restauració de diversos espais de la Casa de la Casa Gran del Miracle per tal de condicionar-les per a usos cívics, turístics i culturals. Concretament  ha efectuat una intervenció estructural en el forjat de la part sud de l’edifici i la restauració dels espais visitables del foc de rotllo i de la planta baixa. Els treballs, per un import total de 107.586 €, han comptat amb un ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).

Cal recordar que la fase anterior del projecte es va portar a terme l’any passat amb la restauració de l’espai de la cuina, que ha permés mostrar al visitant part de la història i funcionament de l’edifici, amb els materials i sistemes constructius originalsi també amb la reconstrucció del sostre de la zona nord de la planta segona, que facilita que l’estructura vertical de l’edifici torni al seu estat original.

La Casa Gran, un remarcable exemple del gòtic civil tardà, va ser bastida l’any 1532 com a alberg per acollir els pelegrins que arribaven al Santuari del Miracle. Ha registrat successives reformes que han donat com a resultat l'edifici actual. La construcció acull des del 2013 la seu de l’Ajuntament de Riner, un bar-restaurant i botiga de serveis, l’oficina de turisme, l’Espai Barroc (muntatge dedicat al patrimoni històrico-artístic barroc de la comarca), la Sala d’Exposicions Temporals i l’Espai Natura (destinat a mostrar la riquesa natural de tota la comarca, especialment la fauna i la flora).