Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MÉS DE 1.200 PERSONES SEGUEIXEN ELS ACTES DEL PROGRAMA RINERÉSCULTURA

El programa #Rineréscultura ha constat d’una dotzena d’activitats artístiques i festives, amb un repertori de concerts de música clàssica, blues, bandes sonores o versions

DILLUNS 09 OCTUBRE 2023

El concert JazzTast, celebrat al Pati del Miracle de Riner l’1 d’octubre en el marc del Festival Itinera, ha clos #Rineréscultura, el programa cultural estiuenc de l’Ajuntament de Riner que enguany ha aplegat més de 1.200 assistents en el decurs de la dotzena d’activitats portades a terme. Enguany la música has estat la gran protagonista d’aquesta edició, dut a terme entre els mesos de juny i octubre.El programa ha constat d’activitats artístiques i festives, amb un ampli repertori musical que ha inclòs concerts de música antiga, música clàssica, blues, bandes sonores o versions, entre altres propostes. 

L’alcalde de Riner, Joan Solà, s’ha mostrat molt satisfet del balanç d’aquesta edició de #Rineréscultura, “una aposta per apropar la cultura, que és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes del nostre país, als micropobles”. Solà defensa que propostes com aquesta “contribueixen a fer municipi a través de la cultura”. L’alcalde considera que aquestes propostes són també un motor de promoció turística i econòmica, que afavoreixen que els visitants coneguin punts de gran interès patrimonial com el Santuari del Miracle i dinamitzin serveis locals com restaurants, allotjaments i comerços”.

Les activitats van començar el 3 de juny al Santuari del Miracle amb el concert Miracles per Europa, de l’Orquestra del Miracle, dins del cicle Espurnes Barroques, mentre que el mateix dia el grup musical Les Absentes va oferir una actuació a Freixinet motivada per la proposta del Directori de les Músiques del Cardener per enregistrar unes cançons en directe. 

El programa va prosseguir amb el concert Sons imperials a càrrec del grup Terra Nova Collective (Santuari del Miracle, 15 de juliol), en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus, i amb les actuacions del duet Sal & Pebre (Su, 22 de juliol), el de Carles Cases i Sveta Sveta Trushka (Casa Gran del Miracle, 29 de juliol), el de Música mestissa a càrrec de l’Accademia del Piacere (Santuari del Miracle, 6 d’agost), el de The Blues Prisoners (Santa Susanna, 12 d'agost) i el de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (19 d’agost, Casa Gran del Miracle).

El “Cinema a la fresca” també va tenir el seu espai, concretament el 25 agost a Freixinet, amb la pel·lícula Encanto de Disney. 

A més de les activitats esmentades, el Santuari del Miracle va celebrar la Festa Major del 4 al 6 d’agost; Santa Susanna ho va fer el dia 11 d’agost, festivitat de la Santa; Su el 15, dia de la Mare de Déu d'Agost, i finalment Freixinet va gaudir de la festa del 23 al 25 de setembre.