Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA CARRETERA DEL PANTÀ DE SANT PONÇ, ENLLESTIDA EL 2023

Els alcaldes de Clariana de Cardener, Navès i Riner es reuneixen amb membres de l’ACA per demanar l’execució del projecte d’arranjament de la carretera solsonenca

Fotos Reunió alcaldes del Solsonès amb l'ACA
Fotos Reunió alcaldes del Solsonès amb l'ACA

DILLUNS 10 OCTUBRE 2022

El projecte d’arranjament de la carretera del Pantà de Sant Ponç, vial que discorre entre Santa Susanna i Santa Llúcia, al Solsonès, s’executarà l’any 2023, segons ha confirmat Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) als alcaldes de Clariana de Cardener, Navès i Riner en el decurs de la reunió mantinguda ahir dimecres, 5 d’octubre, a Barcelona. Els representants municipals es van desplaçar a la seu de l’ACA per demanar informació sobre l’estat del projecte i sol·licitar que s’agilitin els tràmits. El condicionament d’aquest vial és una vella reivindicació dels tres municipis afectats.


Van participar en la reunió Albert Bajona, alcalde Clariana de Cardener; Josep M. Casafont, alcalde de Navès, i Joan Solà, alcalde Riner, mentre que per part de l’ACA hi van assistir el director, Samuel Reyes; la directora de l'Àrea d'Execució d'Actuacions, Elisabet Mas, i el cap del departament d'Infraestructures de Control i Regulació, Carlos Barbero.


La carretera de Sant Ponç, la tradicional via de comunicació interna entre els tres municipis, palesa un avançat estat de degradació (especialment en el tram comprès entre Santa Susanna i el Pantà de Sant Ponç) degut a l’aigua, les inclemències climatològiques i l’escàs manteniment registrat en els darrers anys. Aquest estat comporta problemes de seguretat i de comoditat per als conductors, a més de ser possible causa de desperfectes en els vehicles.


L’anomenat Projecte constructiu per a la rehabilitació i millora dels accessos a la presa de Sant Ponç des de la carretera C-55 i C-26, als termes municipals de Clariana de Cardener, Riner i Navès (el Solsonès), valorat en uns 1,91 milions d’euros (expropiacions a banda), suposarà la reposició i ampliació del ferm i l’optimització del traçat, a més de la millora del drenatge de la carretera i la renovació de la senyalització horitzontal. Actualment l’ACA està procedint a les expropiacions dels terrenys que serviran per a reformar el traçat.