Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

IV Fira de la Mel

DIJOUS 28 FEBRER 2019

Fa quatre anys, Riner iniciava una aposta cap a les abelles i la mel a través de la Fira de la Mel al Miracle per emmirallar-se i donar-se a conèixer a través d’un producte que és reflex de natura, de qualitat i proximitat, de preservació del medi, de desenvolupament rural, de futur.

L’evolució ha estat del tot satisfactòria. Si la primera edició de la fira comptava el 2016 amb vint parades, en aquesta edició superarem les quaranta, amb la característica distintiva de què totes ofereixen algun producte relacionat amb la mel i les abelles, un fet que la fa única.

Si s’han pogut assolir tots els objectius és gràcies a les facilitats de la comunitat benedictina del Miracle, a tothom qui cedeix material apícola antic i ornaments per fer lluir encara més la fira, a l’art culinari dels quatre restaurants del municipi i a l’esforç de tothom qui hi col·labora sumant esforços i idees per aconseguir, edició rere edició, una Fira de la Mel millor.

Gràcies a aquesta evolució positiva, s’ha generat un dinamisme que va molt més enllà de la pròpia fira. El 2017 Riner es va agermanar amb la Festa de la Mel d’Arnes i el 2018  va entrar a formar part de l’Associació Amics de les Abelles (AAAB). Durant el transcurs de la jornada tècnica d’enguany, es durà a terme la presentació d’un projecte mediambiental pioner com és el Redicat. Un projecte liderat per Riner, Arnes i l’AAAB amb l’objectiu de preservar les abelles i la pol·linització.

La fira es fa gran i, com tot a la vida, evoluciona. Enguany s’eixamplarà cap al nou espai de benvinguda, per omplir-lo de cultura apícola i activitats a l’entorn de la mel.

De nou us convidem a visitar-nos. Hem intentat organitzar una fira que desitgem que sigui del vostre grat i que us sentiu ben acollits. Gaudiu d’un cap de setmana a Riner enmig de la natura i del meravellós patrimoni del Miracle, aquests dies endolcit per la mel.

Bona Fira de la Mel a tothom!

Comissió organitzadora de la fira

 

Document Actions