Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FINALITZA EL CONDICIONAMENT DE 4 CAMINS FORESTALS DE RINER

S’han arranjat 1,5 quilòmetres dels camins de l’Estany, Bolsegura, Sant Diumenge i Viladecans per facilitar una circulació segura i un bon accés en cas d’incendi

Arranjament camins forestals Riner
Arranjament camins forestals Riner

DILLUNS 17 OCTUBRE 2022

L’Ajuntament de Riner (el Solsonès) ha finalitzat aquesta setmana les obres de condicionament de diversos trams de camins forestals destinades a facilitar la connexió amb les masies i explotacions agrícoles, ramaderes i forestals del municipi i, sobretot, a prevenir focs i poder accedir ràpidament al bosc amb els vehicles d’extinció en cas d’incendi forestal. En total, s’han condicionat 1,5 quilòmetres dels camins de l’Estany, Bolsegura, Sant Diumenge i Viladecans. 

El pressupost total de l’obra és de 30.189,50 €. El projecte ha estat finançat per mitjà dels ajuts de gestió forestal sostenible del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, que ha aportat 17.100,00 €, i per mitjà dels FEADER, amb 12.900,00 € més.

Els treballs han consistit en l’eixamplament i millora del ferm (compactació i formigonat de diversos trams, especialment els que tenen més pendent, més susceptibles de degradació per la pluja i la circulació de vehicles), la construcció de trencaaigües i cunetes de terra, per minimitzar l’erosió de l’aigua. També s’han ampliat alguns punts a fi de permetre el gir i l’encreuament de vehicles.

L’Ajuntament de Riner considera que, a més de millorar l’estat i l’accés als camins, el projecte executat és necessari per ajudar a garantir una gestió forestal sostenible, vertebrar millor el municipi i contribuir a la prevenció i extinció de potencials incendis. Cal recordar que Riner, un municipi amb una gran massa forestal, està declarat d’Alt Risc d’Incendi, i a més alberga una zona de gran interès natural inclosa en el PEIN.

Les obres, que han tingut una durada d’un mes, estan també adreçades a facilitar una circulació més còmoda i segura per part dels veïns i veïnes de la zona.

El projecte dona continuïtat a les obres d’arranjament d’11 camins —3 dels quals forestals— que van tenir lloc al municipi la passada primavera. Aquella actuació es va portar a terme en el Camí de Cal Xirimina, Camí del Solà a Bolsegura, Camí dels Erables fins Cal Taup, Camí cruïlla de Cal Garric a Cal Teixidó, Camí de la Font Gran, Camí de Cal Gamisans, Camí de Caseta de Casamartina a Planarodona i Camí de Casamartina. Els 3 vials forestals arranjats van ser el Camí des de Camps de l’Estany cap a Guardiola, el Camí de l’Avellanosa a Clot del Forn i el Camí de Borràs.