Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major del Miracle

DIVENDRES 02 AGOST 2019

El divendres 2 d’agost, la tradicional caminada des de Solsona pel GR7 va iniciar els tres dies de celebracions de la festa major del Miracle. La caminada va arrencar a la plaça del Camp de Solsona direcció a Brics, l’Alzina i el Miracle. L’agraït avituallament que ofereix la comunitat benedictina a la zona de cal Canonge, després de la pujada des de l’Alzina i ja amb vistes al Miracle, va fer que tothom agafés forces per acabar bé la caminada. La trentena de caminadors van arribar al Miracle cap a les nou, amb temps per sopar, descansar i assistir a la vetlla de santa Maria.

El dissabte es va celebrar una nova diada de Territori de Masies. De bon matí, una bona colla de persones van assistir a la caminada organitzada fins als rentadors de l’Avellanosa, on van poder gaudir de les explicacions del passat d’aquests. Tornant al Miracle, ja cap al migdia, al claustre del monestir, uns vint productors locals van oferir als assistents un tast-degustació de sensacionals productes artesans.

A la tarda, vespres de la Mare de Déu, seguides d’un sensacional concert d’orgue de l’AIMS (Acadèmia Internacional de Música de Solsona), molt aplaudit pel públic que omplia el santuari, amb l’organista Johannes Gefffert, músic que precisament va inaugurar l’orgue després de la seva restauració.

El diumenge, el santuari es va omplir de gom a gom de fidels a la missa major, presidida pel Sr. bisbe de Solsona, Xavier Novell. Per finalitzar el matí, un refrigeri i una llarga estona de conversa entre veïns i visitants van fer que més d’un anés a dinar més tard del costum.

A mitja tarda, una xocolatada per a tothom a la plaça i un nou concert del cicle del FeMAP (Festival de Música Antiga dels Pirineus) a l’església a càrrec del grup Auditexaudi amb la producció “Missa de Barcelona” van clausurar els actes d’una nova festa major del Miracle, amb la satisfacció dels organitzadors pel bon fer de tothom i la quantitat de públic assistent a tots els actes.

 

Document Actions