Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FESTA MAJOR DE FREIXINET

DIUMENGE 23 SETEMBRE 2018

El diumenge 23 de setembre es van iniciar els actes de la festa major de Freixinet amb una caminada popular que va sortir del poble direcció Santdiumenge, el Miracle (on es va esmorzar), Font Rodona i tornada cap a Freixinet. Una ruta circular d’uns 17 Km, amb una quarantena de caminadors.

A mig matí, a Freixinet, també van començar les curses de drons en un espectacular circuit al camp de futbol i al poliesportiu, que es van allargar fins ben entrada la tarda i que van despertar l’interès d’un nombrós públic.

I un cop ja fet el tastet de festa major, només faltava arribar al cap de setmana del 29 i 30 de setembre per celebrar de ple la festa amb una gran quantitat d’actes.

El divendres havent dinat, i com ja és costum, es va treballar de valent per preparar el local social per als tres dies de festa i activitats que venien. Es va fer la matança del porc (peça clau per al sopar!), en la qual el Toni i la Maria de cal Teixidor i els col·laboradors habituals van treballar fins ben entrat el vespre.

El dissabte al matí, el soroll de les bitlles i les rialles van omplir Freixinet amb el tradicional campionat de bitlles. A la tarda, el partit de futbol entre freixinetans va donar pas a l’hora de començar a preparar els brasers per coure el sopar.

L’olor dels cigrons, preparats per la Immaculada i les col·laboradores habituals, i de les botifarres a la brasa va omplir tots els racons, i unes dues-centes persones van gaudir del sopar al local social. Seguidament, ball i concerts fins a altes hores de la matinada.

El diumenge de festa va començar amb la missa solemne, amb l’acompanyament de la coral. En acabat, la coral va oferir un concert. Seguidament, piscolabis al local social i sorteig de festa major, alhora que es recordaven persones i fets del passat a través de l’exposició de fotografies antigues.

I a la tarda, el so dels balls dels gegants i el bon ambient van impregnar els carrers de Freixinet amb un nombrós públic. Després, de nou al local social, tothom va poder gaudir de l’estrena mundial del gran show de màgia i música del mag Pere Rafart i el músic Eduard Gener.

El dilluns al matí, la festa va continuar amb el xivarri de la quitxalla amb els jocs de cucanya. A la vegada, i mentre ja se sentia l’olor de l’arròs del dinar, les bitlles van posar a prova la punteria de molts rinerencs i rinerenques.

Seguidament, es van tornar a omplir les taules del local social per gaudir d’un dinar que ja fa uns anys forma part de la festa major.

Havent dinat, només va fer falta canviar les tovalles pels “tapetes” per donar pas al VII campionat de botifarra Mariano Garriga, que va finalitzar cap a les 9 del vespre amb el David Garriga i la seva parella com a guanyadors.

De nou, Freixinet va viure una gran festa major carregada d’harmonia i bon fer, gràcies a la implicació i col·laboració des de molts vessants per part de molts rinerencs i rinerenques.

Document Actions