Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major de Freixenet

DISSABTE 28 SETEMBRE 2019

El cap de setmana del 28, 29 i 1 d’octubre, Freixinet va viure una nova festa major.

Les activitats ja es van iniciar el cap de setmana anterior, amb la VI caminada popular i les curses de drons.

La caminada popular va tenir un gran èxit, amb una setantena de participants. Va ser una ruta d’uns 11 km pels entorns més planers de Freixinet.

Al mateix temps, i durant tot el dia, els drons van ser presents al poble en un espectacular circuit construït expressament. Les curses van fer vibrar tots els aficionats i els espectadors.

I el divendres 27 ja es treballava per al cap de setmana de festa major, condicionant el local i preparant el menjar que serviria per als diferents àpats de la festa.

La festa pròpiament dita va començar el dissabte al matí amb el XIX campionat de bitlles. Mentre, una bona colla de jovent ja preparava el local per al sopar del vespre. A mitja tarda, mentre els més menuts s’ho passaven la mar de bé amb els jocs de cucanya, el partit de futbol sala entre casats i solters feia passar-ho la mar de bé tant als que jugaven com als que s’ho miraven.

Seguidament, el fum del foc per coure les botifarres, el llom i la cansalada va anar omplint els voltants del local, mentre l’olla dels cigrons començava a fer xup-xup. Ja s’acostava l’hora del sopar! Unes dues-centes persones van omplir totes les taules del local social, que va quedar ple de gom a gom. I encara amb la gent a taula, la màgia del Mag Pere va deixar tothom bocabadat. A continuació, els concerts van allargar la festa fins ben entrada la matinada.

El diumenge al matí, i amb un local ben condicionat i net per seguir amb la festa major, la missa va donar pas al piscolabis i al sorteig de festa major.

A la tarda, la música de la cercavila dels gegants de Freixinet va fer que tothom s’aixequés de taula i sortís a acompanyar pels carrers del poble el Morales, l’Escolanet, la Casilda i el Maginet. L’animació infantil i el primer campionat de canari van tancar els actes del diumenge.

El dilluns, de nou, les bitlles i els jocs infantils van omplir de somriures i rialles Freixinet, mentre la flaire de l’arròs i les botifarres ja feia pensar en el dinar.

La festa major del 2019 es va cloure amb el VIII Campionat de botifarra “Mariano Garriga”, que es va allargar fins ben entrat el vespre. Enguany, cap dels finalistes va ser de Freixinet.