Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espurnes de Tardor a Freixinet

DISSABTE 27 OCTUBRE 2018

La voluntat del Festival Espurnes Barroques és poder oferir una gran oferta cultural, musical i gastronòmica, no només durant les setmanes que dura el propi festival, els mesos de maig i juny, sinó estendre aquesta oferta a altres moments de l’any als municipis que formen part del Territori Barroc.

Gràcies a això, el 27 d’octubre, Freixinet va obrir les portes de l’església de Sant Cristòfol i, amb un format totalment innovador, amb els músics al mig de l’església i el públic envoltant-los, es va viure un concert sensacional a càrrec d’Emiliano Pérez i Marc Sumsi. Amb flautes, corneta i clavicèmbal, aquests dos músics, integrants del conjunt Dichos Diabolos, van interpretar diverses obres de Cabezón, Palestrina, Schmelzer, Picchi, Locke, etc., amb peces musicals de final del segle XVI i principi del XVII. Amb aquest atractiu programa, el duet va descobrir al públic com la nova estètica naixent del barroc recollia melodies sovint escrites unes dècades abans. Els procediments de la variació, l’augmentació, la disminució i altres artificis compositius servien per embellir les composicions, de la mateixa manera que els daurats i l’ornamentació profusa ho feien amb la fusta dels retaules.

Abans d’iniciar el concert, el públic va conèixer a fons els detalls dels retaules de sant Cristòfol i del Roser gràcies a les explicacions que ens van oferir el Xavi i el Josep.

En finalitzar el concert, per cloure una fantàstica vetllada, tothom va poder gaudir i degustar una sensacional xocolata desfeta barroca preparada per l’Imma, ben especiada amb clau, gingebre i pebre, amb melindros d’acompanyament.

L’endemà, el cap de setmana d’Espurnes de Tardor va continuar a Coaner (al terme de Sant Mateu de Bages), on un trio excepcional de la Finnish Baroque Orchestra va fer gaudir al centenar d’assistents d’un recital temàtic que explorava la música per a teatre de l’Anglaterra del segle XVII.