Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ens deixa el Miquel de Villorbina

DISSABTE 21 SETEMBRE 2019

 El passat dia 21 de setembre va ser un dia trist a Riner. La notícia que el Miquel de Villorbina ens havia deixat va colpir el municipi.

El Miquel va deixar una gran empremta, també a l’Ajuntament, ja que va ser el primer alcalde escollit democràticament del municipi.

Va ser alcalde durant dotze anys, tres legislatures des del 1979 al 1991, anys en què el municipi va evolucionar exponencialment en molts sentits, començant per serveis tan bàsics com l’aigua, el telèfon o la llum a les cases. La millora de camins i carreteres, el local social, el camp de futbol i la pista poliesportiva de Freixinet, entre altres projectes, van ser una part important del llegat del Miquel al municipi.

Una de les seves grans virtuts va ser la de sumar diferents sensibilitats aconseguint una sola candidatura en els dos últims mandats. En el primer, tot i presentar-se dues candidatures, va aconseguir que ambdues treballessin conjuntament. Durant els tres mandats, el van acompanyar els regidors que esmentem seguidament.

Consistoris des del 1979 al 1991:

  • 1979-1983

Alcalde:

Miquel Feixas i Morros

Regidors:

Josep Cinca Besora

Florenci Sunyer Reig

Camil Cabot Gili

Josep Palau Barcons

Antoni Casas Nadal

Albert Vendrell Fons

 

  • 1983-1987

Alcalde:

Miquel Feixas Morros

Regidors:

Jordi Casaldàliga Besora

Josep Cinca Besora

Joan Sunyer Bonsfills

Antoni Casas Nadal

Camil Cabot Gili

Josep Maria Montraveta Montraveta

 

  • 1987-1991

Alcalde:

Miquel Feixas Morros

Regidors:

Jordi Casaldàliga Besora

Josep Cinca Besora

Josep Maria Montraveta Montraveta

Pere Santaeulària Borràs

Mariano Garriga Gamisans

Ramon Capdevila Riu

 El 2013, amb motiu de la inauguració de la nova seu de l’Ajuntament de Riner, es va fer un nou llibre d’honor del municipi en què els alcaldes fins al moment escollits democràticament van escriure i signar unes paraules dedicades als rinerencs i les rinerenques.

El Miquel va escriure les següents paraules:

“Felicito aquesta corporació per l’oportunitat que m’heu donat per agrair a la gent del municipi de Riner la confiança que em vàreu donar per presidir l’alcaldia durant tres legislatures, com també als companys de consistori, tot i que la primera legislatura vàrem ser dos grups, però des del primer dia vàrem ser un sol, ja que tots varen formar part de l’equip de govern.

             Rinerencs i rinerenques, gràcies.

             Riner, 21 de desembre de 2013”

 Des de l’Ajuntament de Riner, i també a través d’aquestes pàgines de l’Escatxiruta, hem cregut important dedicar aquest record al Miquel i a la vegada expressar de nou la nostra més sentida tristor pel buit que ens ha deixat i destacar la gran empremta que deixa a l’Ajuntament i al municipi de Riner.