Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Molt Honorable Senyor President de la Generalitat , Quim Torra, fa estada a Riner

DIUMENGE 03 NOVEMBRE 2019

 Per primera vegada, Riner va acollir un president de la Generalitat durant tres dies.

El Molt Honorable Senyor President Quim Torra i la seva esposa Carola Miró van escollir el cap de setmana de Tots Sants, d’una forma discreta, per desconnectar de la seva intensa activitat gaudint de la pau i tranquil·litat del Miracle i conèixer el municipi a través del consistori rinerenc.

L’arribada al Miracle va ser el dia de Tots Sants, a mig matí, per instal·lar-se a la Casa d’Espiritualitat. Els van rebre l’alcalde Joan Solà i el regidor Carles Feixas, donant-los la benvinguda al municipi.

Una vegada instal·lats, se’ls va acompanyar a donar un tomb caminant cap a la capella de la Desaparició per anar tot seguit a les portes del monestir, on van dinar amb la comunitat benedictina.

A la tarda, el Xavier Poch i el Xavi els van oferir la visita guiada al santuari, al monestir i a la Casa Gran. Després, van assistir a vespres, abans de retirar-se a descansar.

El dissabte al matí el van dedicar a conèixer la natura i els magnífics senders del municipi, caminant fins a Sant Martí de Riner, on el president va quedar meravellat de la majestuositat i l’entorn de la torre i l’església.

En arribar al conjunt patrimonial, els esperava un bon esmorzar de pagès preparat per l’Imma i la Mapi per recuperar forces després de la caminada. La visita a la torre i a l’església no va pas deixar indiferent el president. A continuació, es van desplaçar amb cotxe fins a Freixinet, on van conèixer el poble, l’església de Sant Cristòfol, la plaça major i el local social.

El president, un gran aficionat a les ratafies del país i coneixedor que a Freixinet es conserva una recepta de ratafia que ha passat de generació en generació, a la tarda va poder tastar la que elabora la Carme del Vilà, que va trobar magnífica. Abans d’assistir de nou a les vespres, la parella va gaudir d’una fantàstica visita al nou celler i a la formatgeria del Miracle de mà del Jordi i la Sílvia.

El diumenge al matí el van dedicar a conèixer a fons una de les masies del municipi, Santdiumenge, on van gaudir d’un esmorzar de pagès dels de tota la vida en un entorn sensacional.

Finalment, a la sala de plens de l’Ajuntament, l’alcalde li va fer entrega del guardó de l’Ajuntament de Riner i el president va escriure les següents paraules al llibre d’honor:

“A tots els amics i les amigues de Riner, on he pogut trobar l’essència d’una terra i d’un paisatge que per a sempre més m’acompanyaran.

Natura, barroc, artesania, pagesia, gastronomia.

No hi ha res igual al cel del Solsonès, a les seves mil masies que esquitxen els camps i les rouredes i que ens diuen que és tasca de tots preservar aquest paisatge, el ritme de la vida d’una comarca excepcional.

Amb el record emocionat per als nostres presos polítics i exiliats i el compromís refermat de no aturar-me sense assolir la Catalunya independent dels nostres ideals.

Visca Riner i visca Catalunya lliure.

President de Catalunya

3 de novembre de 2019”