Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL MIRACLE ENCARA EL CAP DE SETMANA MÉS LÚDIC

Música, una ruta guiada dinamitzada pels veïns, inauguració d’una exposició, presentació d’un llibre i degustació de productes de proximitat, entre les propostes

DIVENDRES 04 AGOST 2023

El Miracle, al municipi de Riner, viurà el cap de setmana més lúdic i cultural amb la celebració de la Festa Major i la Diada de Territori de Masies, propostes que es traduiran en una dotzena d’activitat lúdiques, formatives, culturals i religioses pensades per als als veïns i veïnes de la zona i per als visitants de la comarca i d’altres contrades que es desplacin aquests dies al municipi del Solsonès. 

L’acte central de la festa serà el concert “Música mestissa” protagonitzat per la formació l’Accademia del Piacere, enquadrat en Festival de Música Antiga dels Pirineus i que compta amb la col·laboració de la Comunitat Benedictina. L’acte tindrà lloc el diumenge, 6 d’agost, a les 19 h, al santuari del Miracle. 

El grup interpretarà peces de Mateo Flecha, Henry le Bally, Andrea Falconieri, José Marín, Fahmi Alqhai, Luis de Briceño, Gaspar Sanz i anònims. Es tracta de peces de compositors espanyols del segle XVII, molt influenciats per la música popular i les formes i estils procedents de les colònies de la corona hispana. Prèviament al concert, les persones interessades poden participar en una visita guiada al Santuari del Miracle, que alberga algunes de les obres mestres del barroc a Catalunya.

Prèviament, el dissabte 5 d’agost, tindrà lloc al Santuari del Miracle la Diada de Territori de Masies, una iniciativa que combina una caminada, una exposició i un tast de productes del territori.

La Diada començarà a les 8.30 h, amb una ruta guiada dinamitzada per veïns i veïnes titulada “Històries, vivències i canvis en el paisatge del miracle”, a la que seguirà la inauguració de la mostra “El foc: destrucció, solitud i renaixença’’ a càrrec de la pintora Marina Berdalet Andrés, una exposició de dibuixos de gran format realitzats amb carbonet i fum. A les 12 h hi haurà la presentació de la Guia il·lustrada dels paisatges del Territori de Masies al claustre del monestir. Clourà la jornada, a les 13 h, un tast de degustació de productes de proximitat de la cooperativa i les seves sòcies i la presentació de les pizzes de Territori de Masies.

La Festa Major prosseguirà per la tarda amb una xocolatada a la Plaça del Santuari (18.30 h) i el cant de les Vespres de la Mare de Déu a l’església (20 h).

El diumenge, 6 d’agost, tindran lloc una missa presidida pel pare abat de Montserrat, Manel Gasch (12 h), les Vespres de la Mare de Déu al monestir (18 h) i l’esmentat concert “Música Mestissa” a càrrec de l’Accademia del Piacere (19 h).

Riner, 4 d’agost de 2023