Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert de l’Escolania de Montserrat

DIUMENGE 01 JULIOL 2018

Riner, un any més, va formar part del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Gràcies a això, i a la bona predisposició i col·laboració de la comunitat benedictina del Miracle, es va viure un concert dels que quedaran a la memòria com un dels grans actes realitzats al Miracle i a Riner.

El diumenge 1 de juliol, de bon matí, va arribar al Miracle l’Escolania de Montserrat, formada per més de seixanta músics.

Seguidament, i per primera vegada, els escolans van assistir a la missa del Miracle. Van interpretar una peça a l’ofertori i una peça a la comunió, un tastet del concert de la tarda. El cant dels goigs del Miracle va emocionar tots els assistents.

A dos quarts de sis, i davant de més de dues-centes persones, el Xavi va oferir la visita guiada en què es va donar a conèixer la història del Miracle.

S’anava acostant l’hora del concert i l’afluència de persones era constant.

Just abans de les set, el Xavier Poch va dirigir unes paraules de benvinguda i seguidament va començar el concert, en una església plena de gom a gom, com poques vegades s’havia vist. Per primera vegada, en un concert dins el santuari, que feia un goig digne de les grans ocasions,  s’hi van col·locar unes cinc-centes persones!

Un concert que va fer vibrar tothom i més quan, per cloure el concert i amb tothom dret, l’Escolania i el públic van cantar conjuntament unes estrofes del “Virolai”, que ressonava enmig de les parets del Miracle de forma espectacular.

En sortir del concert, a la plaça del Miracle es van oferir begudes i coca i xocolata per a tothom, fet que va propiciar que les tertúlies s’allarguessin fins ben entrat el vespre, amb una plaça que feia goig de veure.

De nou, i seguint el camí iniciat en una aposta decidida de l’Ajuntament de Riner per donar a conèixer el nostre patrimoni també des de la vessant més cultural i musical, es va viure un gran concert. D’aquesta manera, el Miracle i Riner, mica en mica, es van situant en un lloc destacat del mapa musical i cultural del nostre país.

Document Actions