Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONCERT A RINER DE CARLES CASES, DIRECTOR MUSICAL DE LLUÍS LLACH

El que fou arranjador, músic i mà dreta del cantautor, compta en el seu historial amb setanta bandes sonores, mig centenar de discos publicats i gairebé tres mil concerts

DIVENDRES 28 JULIOL 2023

El prestigiós músic Carles Cases, arranjador, músic i mà dreta de Lluís Llach durant molts anys, actuarà demà dissabte, 29 de juliol, a les 19 h, a la Casa Gran del Miracle, dins del programa #Rineréscultura. El pianista, acompanyat de la violoncel·lista Sveta Trushka, oferirà  un concert de proximitat on repassarà la seva dilatada carrera musical cinematogràfica, ja siguin obres concebudes per a concert o bé extractes dels seus treballs de bandes sonores per a cinema. 

Cases ha posat música a films com Amic/amat, Amor idiota, Animals ferits, Anita no perd el tren, Ave María, Barcelona (un mapa), Camarón, Darkness, Des del balcó, El año del diluvio, El perquè de tot plegat, El portero, El río que nos lleva, La vida abismal, Los del túnel, Los sin nombre, Mil cretins o Rosita please.

L’artista està dedicat actualment a la composició i gravació de les seves pròpies produccions, que compagina amb concerts de les seves obres, ja sigui en format piano sol, duet, trio o orquestra. El  2021 va editar Minimal, la seva primera obra minimalista.

A la dècada dels 80 va estar dedicat exclusivament a la direcció musical del cantautor Lluís Llach, tant a les gravacions dels discos com a les actuacions en directe, realitzant fins a 800 concerts. L’Acadèmia Charles Cross (París) li va atorgar el primer premi al millor àlbum per T’estimo de Lluís Llach.

Vint-i-cinc anys dedicat a la composició i realització de bandes sonores per a cinema, tant europeu com americà, va ser compositor habitual de pel·lícules de directors com Gonzalo Suárez, Ventura Pons, Jaume Balagueró, Eduardo Rossoff, Jaime Chávarri o Stuart Gordon. El seu extens llegat musical compta amb setanta bandes sonores, mig centenar de discos publicats i gairebé tres mil concerts.

#Rineréscultura és un programa organitzat per l’Ajuntament de Riner per als mesos de juliol i agost. El programa consta d’activitats artístiques i festives, amb un ampli repertori musical que inclourà concerts de música antiga, música clàssica, blues, bandes sonores o versions, entre altres propostes

Riner, 28 de juliol de 2023