Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ARRANJAMENT DE CAMINS DE RINER DANYATS PER LA TEMPESTA DEL 5 DE JUNY

L’actuació d’emergència en vials del municipi malmesos per les fortes pluges ha estat possible gràcies a una subvenció de 5.295,75 € de la Diputació de Lleida

DIVENDRES 06 OCTUBRE 2023

L’Ajuntament de Riner (el Solsonès) ha portat a terme obres d’arranjament de camins del municipi malmesos per la tempesta del 5 de juny. La intensa pluja va afectar la zona de Freixinet i Su, en especial la carretera de Freixinet, en la qual es van produir danys susceptibles d’afectar la circulació i, en conseqüència, de provocar accidents de trànsit. L’actuació ha estat possible gràcies a una subvenció de 5.295,75 € de la Diputació de Lleida atorgada en el marc de la partida pressupostària d’Ajuts directes a entitats locals per inversions de caràcter extraordinari del pressupost corresponent a l’any 2023. El cost total dels treballs ha estat de 5.574,47 €.

Els desperfectes van tenir lloc el dia 5 de juny i van ser motivats per una tempesta que, segons dades aportades per habitants de la zona, va ratllar els 80 litres en menys d’una hora, fet que juntament amb els altres episodis registrats en aquell període, va incrementar els danys soferts en camins del municipi.

Les actuacions de reposició d’emergència van consistir en l’arranjament dels camins d’accés a les masies de Cal Taup i el Solà i al camí de la Font Gran, i es van adreçar també a subsanar l’esvoranc en el voral i l’arrencada de cuneta de la carretera de Santa Susanna, que va provocar que es desfés l’asfalt del vial. 

Cal remarcar que la carretera afectada és la connexió del municipi amb la C-55 a Santa Susanna fins l’accés al nucli de Freixinet en el tram anomenat Toll dels Morts, sota el Camí de Bolsegura.