Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aplec de Sant Sebastià a Sant Martí de Riner

DIUMENGE 10 MARÇ 2019

 El segon diumenge de març, ja amb flaires de primavera, rialles, converses i brogit van interrompre un any més el silenci de la vall del riu Negre. És el dia de l’aplec de Sant Sebastià, una tradició que reuneix rinerencs i rinerenques que hi arriben caminant, amb bicicleta o cotxe.

Enguany, una colla es va animar a la ballaruga del taller de balls tradicionals conduït pel Pau Vives i la Irene Augé, fins que la campana de l’església va anunciar que era hora de començar la missa.

En finalitzar la missa, com mana la tradició, es van beneir els pans que havia portat el Toni de cal Teixidor. Una vegada beneïts i repartits els pans, el so dels acordions de la Jana i la Irene va fer que alguns s’animessin a ballar de nou, agafant gana per dinar.

El dinar, que ja fa quatre anys que s’organitza, va consistir en entrepans de botifarra i pastissos deliciosos preparats per alguns veïns.

Com que va fer bon temps, tothom va dinar assegut a les grans pedres que hi ha a l’entorn de l’església i la torre. La imatge recordava amb nostàlgia algunes fontades que veiem en reculls de fotos antigues. La sobretaula, com no podia ser de cap més manera, es va allargar entre converses.

 

Document Actions