Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ACTUACIÓ DE LA JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA, DIRIGIDA PER LLUÍS VILAMAJÓ, AL SANTUARI DEL MIRACLE

El concert celebrat aquest dissabte, dia 12 de juny, ha inclòs el Rèquiem de Joan Cererols i obres de J.S. Bach, J. Pachelbel, H. Schütz o H. Purcell.

DILLUNS 14 JUNY 2021

Una desena de músics de la Jove Capella Reial de Catalunya, dirigits per Lluís Vilamajó, han actuat aquest dissabte, dia 12 de juny, al Santuari del Miracle amb un programa articulat al voltant del Rèquiem de Joan Cererols complementat amb diverses peces de J.S. Bach, J. Pachelbel, H. Schütz o H. Purcell. El concert, celebrat en el marc del Festival Espurnes Barroques, ha comptat amb el suport econòmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La Jove Capella Reial de Catalunya reuneix algunes de les millors veus joves del país, que actuen al costat de músics de gran experiència. En aquest cas van ser Andrew Ackerman qui va fonamentar veus a partir del seu contrabaix. El Rèquiem de Joan Cererols és una obra cabdal de la literatura musical catalana del barroc, ja que representa un dels cims de la producció de qui es considera el compositor més insigne del barroc català, i un dels màxims exponents de l'escola montserratina.

El concert del Miracle va anar acompanyat de vi i formatge elaborats al santuari i va ser enregistrat per Catalunya Música. La cita musical forma part dels 9 concerts programats enguany per l’Ajuntament de Riner i ha estat possible gràcies a un ajut de la Diputació de Lleida emmarcat en el “Pla econòmic per a ens locals en l’àmbit de la cultura de l’IEI de Lleida per a l’any 2021”.