Dilluns, 17 De Desembre De 2018
Casa de la Vila - EL Miracle, Riner - 25290
Telèfon: 973 48 08 15 Fax:

Notícies

30/04/2015

Riner estalviarà un 80% en llum


Foto


LAjuntament de Riner ha contractat la substitució dels fanals actuals de vapor de sodi per mòduls amb tecnologia LED. Aquesta intervenció inclou les faroles dels 4 nuclis (Freixinet, Santa Susanna, el Miracle i Su) i, a més a més, les de les rotondes de la variant de Santa Susanna i la pista poliesportiva de Freixinet, així com també de lescola i la Sala polivalent del mateix nucli.

Els mòduls que sinstal·laran incorporen lúltima tecnologia en LED, arribant a estalviar més del 80% del consum actual. Es conservaran els fanals actuals, se substituiran les bombetes i es retiraran els plàstics antics per millorar leficiència i la lluminositat.

Els llums LED suposen un estalvi en consum i, al mateix temps, també en manteniment, ja que la seva vida estimada és superior a les 50.000 h, que equival a més de 10 anys sense fer cap canvi. Fet que suposa un estalvi extra per al consistori local.

El primer nucli a gaudir daquesta innovació és Freixinet, que ja disposa dels fanals adaptats amb els nous mòduls. A més destalvi, també ha millorat la lluminositat i el color de la llum.

Amb aquesta intervenció, lAjuntament estalviarà més de 10.000¬ lany i esdevindrà el primer municipi de la comarca amb tot lenllumenat públic amb LED, esdevenint així pioner en estalvi i avantguarda tecnològica.

Segons la previsió, lestalvi dels primers cinc anys servirà per pagar la inversió mitjançant un rènting. Tot i així, lestalvi serà superior a la quota del rènting, i, per tant, es començarà a estalviar des del primer dia, fent una previsió de 1.200¬ anuals. Serà a partir dels cinc anys quan lestalvi superarà els 800¬ mensuals.
Destacats
IWS

Mapa Web