Diumenge, 16 De Desembre De 2018
Casa de la Vila - EL Miracle, Riner - 25290
Telèfon: 973 48 08 15 Fax:

Notícies

23/02/2018

S’EXECUTA LA I FASE D’ADEQUACIÓ DE LA SALA D’EXPOSICIONS TEMPORALS A LA CASA GRAN DEL SANTUARI DEL MIRACLE


Foto


Amb la clara voluntat dadequar de mica en mica la Casa Gran del Miracle i fer de tot el conjunt despais un centre cultural referent al país, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i lAjuntament de Riner van arribar a lacord de dur a terme una nova actuació, aquesta vegada al costat de lEspai Barroc, per a poder acollir exposicions temporals. Aquesta obra ha estat finançada al 100% pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de lOficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).

La primera fase del projecte consistia en la restauració dels elements estructurals i identificadors de ledificació, tant de materials com destructures històriques existents en aquesta construcció. Lús de la sala es va adaptar a les dependències històriques existents, com són la sala de la llar de foc de lantiga cuina, tots i cadascun dels revestiments originals i, en la resta, es va plantejar mantenir la subdivisió duna de les alcoves existents amb la motllura corresponent, per tal de poder disposar dun espai doble el més diàfan possible per a poder encabir-hi qualsevol de les exposicions temporals que hagin docupar aquest espai.

En el projecte es van mantenir les condicions de composició de ledificació i no es va plantejar cap transformació, només el manteniment de les llosanes i els ampits de totes les obertures existents.

Per altra banda, es va proposar la restauració de tota la fusta existent, substituint els vidres per uns de càmera, i adaptant la fusteria per a admetre aquest nou envidriament de més gruix.

A linterior de ledificació de la Casa Gran, la primera fase plantejava la restauració acurada de les voltes, dels sostres embigats de fusta amb revoltons, de les parets de pedra i de la fusteria exterior i interior existent.

Les obres daquesta primera fase van consistir en lextracció i lenderroc delements sense valor, tasques de reforç estructural del forjat de bigues de fusta existent, una capa de compressió a la part superior, el reforç i la substitució de bigues malmeses, la capa de revestiment del terra radiant, lordenació dinstal·lacions, el repicat de revestiments existents, la neteja de lembigat de fusta amb sorrejat, la formació de nous envans ceràmics i aïllaments, la instal·lació de calefacció per terra radiant amb la connexió a la caldera de biomassa, els treballs de fusteria exterior amb la restauració de les finestres existents, la restauració de bigues del sostre i leliminació de baranes existents de protecció dels forats que hi havia al sostre.

Amb tot el detallat, lestructura i la part dinstal·lacions ja queden consolidades. Esperem que al més aviat possible es pugui dur a terme la segona fase i puguem gaudir ben aviat duna sala dexposicions al Miracle!
Destacats
IWS

Mapa Web