Diumenge, 16 De Desembre De 2018
Casa de la Vila - EL Miracle, Riner - 25290
Telèfon: 973 48 08 15 Fax:

Notícies

06/04/2017

LA II FIRA DE LA MEL ENDOCEIX EL MIRACLE TOT EL CAP DE SETMANA


Foto


La II Fira de la Mel endolceix el Miracle tot el cap de setmana

Per segon any consecutiu, el Miracle s'ha convertit en lescenari escollit per dur a terme la Fira de la Mel de Riner. Durant el cap de setmana de l1 i 2 dabril, més dun miler i mig de visitants han fet cap a la plaça del Santuari per gaudir daquest producte tan autòcton com genuí.

Com a novetat denguany, dissabte sha celebrat la I Jornada de la Mel, amb diferents xerrades al voltant del món apícola amb una gran afluència de públic, arribant als 70 participants. Lha inaugurat el veterinari ADS apícola, Lluís Palomera, amb la xerrada que portava per títol La vida de les abelles i ha seguit el membre dApistòria, Joan Maria Llorenç, parlant sobre el patrimoni apícola dins el territori català. Durant la tarda també sha fet un taller de dibuixos i shan tastat diferents tipus de mels que selaboren a Catalunya. Ha clausurat la jornada el Director General de Polítiques de Muntanya, Albert Alins.

Lacte central, però, ha arribat diumenge, amb una gran quantitats de firaires passant dels 19 a la primera edició als 30 denguany, carregats de productes locals i de proximitat, al voltant de la plaça del Santuari i del claustre del Monestir. Els més matiners han pogut esmorzar ous ferrats i pernil amb mel abans de fer un recorregut per la fira, la mostra de fumadors darreu del món i lexposició deines antigues del món apícola.

Durant tot el matí shan fet diversos tallers infantils de diferents temàtiques: maquillatge, elaboració despelmes i de fumadors. També sha gaudit duna demostració delaboració darnes de canya, a càrrec de Benet Obradors, i shan pogut catar diferents tipus de mel amb M. Àngels Boixadera.

Ha posat punt i final a aquesta fira, la degustació de tapes elaborades amb mel, gentilesa dels diferents restaurants del municipi, i el sorteig duna gran panera.

Lalcalde de Riner, Joan Solà, ha valorat molt positivament la segona edició daquesta fira, que serveix per consolidar la fira, dinamitzar el producte local de la mel, donar a conèixer el Miracle i el municipi en general i fer-nos un lloc en el teixit associatiu amb el creixement progressiu de la fira.

Agermanament entre Arnes i Riner a través de la mel

Aquesta fira tan recent ha servit per crear vincles amb un municipi de la Terra Alta com és Arnes, que enguany celebren ja la 14a Festa de la Mel. Durant lacte dagermanament, lalcalde de Riner, Joan Solà, i el dArnes, Xavier Pallarès, han estat acompanyats pels regidors rinerencs, el Pare Superior del Miracle, Xavier Poch, el president del Patronat de Turisme del Solsonès, Josep Lluís Caellas, la diputada al parlament de Catalunya, Violant Cervera i el President del Grup Parlamentari de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Jordi Turull.

Els dos alcaldes han celebrat la nova unió daquests petits municipis allunyats en el mapa però units per la mel en diferents celebracions. Els alcaldes shan intercanviat

un record commemoratiu de lacte i, després que Pallarès signés el Llibre dHonor del municipi, les autoritats han fet una visita a la fira.

Menús amb mel fins al 9 dabril

Entre els caps de setmana del 25 de març i el 9 dabril, els quatre restaurants del municipi (Restaurant Sant Ponç, Restaurant Villaró del Bosch, Restaurant del Miracle i Restaurant Forn de Su) ofereixen un menú que consta dentre tres i quatre plats elaborats tots amb mel.

Aquests quatre menús es poden trobar al web de lAjuntament de Riner (riner.ddl.net) o a la pàgina de Facebook de lAjuntament.
Destacats
IWS

Mapa Web